Projecte “Les Illes Balears”: 1r i 2n Primària

Projecte “Les Illes Balears”: 1r i 2n Primària

Els cursos de 1r i 2n de Primària, han realitzat durant tres dies, del 17 al 19 de febrer, una immersió lingüística en Català dins el projecte “Les Illes Balears”.

Per tal de conèixer quines són les nostres característiques i arrels, han après a través de diferents tallers, moltíssimes coses sobre la nostra cultura, geografia, gastronomia, tradicions, vestimentes, jocs populars, música i danses.

Tres dies en el que hem transformat les nostres aules i espais per traslladar-nos en el temps.

Anem a fer un recorregut visual per diferents moments dels tallers realitzats:

TALLER DE GEOGRAFIA:

Es va elaborar un mapa mural de les Illes Balears. En ell vàrem anomenar totes les illes, vàrem situar la capital i alguns dels pobles més importants. A continuació vàrem anomenar monuments i llocs emblemàtics de cada illa.

TALLER DE SIURELLS:

Han conegut la seva història i cada alumne ha elaborat el seu propi siurell, primer amb fang han fet la forma i després l’ha pintat amb els colors característics.

TALLER DE GASTRONOMIA:

Han conegut els menjars i postres típics de cada illa mitjançant imatges que situàrem al mapa mural. Varen escriure la recepta dels crespells  i per acabar varen fer una panada i un crespell amb plastilina amb tots els seus ingredients.

TALLER DE VESTIMENTA:

Han tingut l’ocasió de veure en directe a professores amb la vestimenta tradicional típica de l’illa de Mallorca, diferenciant entre els que feien feina al camp i la classe alta. Varen aprendre el nom de cada peça de la vestimenta.  Després varen pintar de colors la vestimenta de dos pagesos: un home i una dona, retallant-los i posant un pal de polo per crear titelles.

TALLER DE RONDALLES:

Han conegut el significat de la paraula i varen escoltar i veure dues rondalles, colorejant-les.

TALLER DE MÚSICA i DANSA:

Han conegut els  balls i instruments típics mitjançant vídeos i varen cantar  i ballar la cançó “El ball de Son Ferriol”. Desrés varen pintar els instruments típics.

TALLER DE JOCS TRADICIONALS:

Els alumnes varen dur de casa baldufes, xapes i cordes i vàrem dedicar un temps al pati per gaudir d’aquests jocs tradicionals. Per ells va ser una gran sorpresa i per nosaltres moments de records de la nostra infantesa.

Durant aquests dies de projecte els alumnes varen dur per berenar l’escola menjar típic i alguns varen ser elaborats per ells mateixos amb l’ajuda de la seva família.

Tots els alumnes i els professors hem gaudit molt durant els dies de projecte, amb molts d’aprenentatges assolits i amb  moments i experiències que perduraran per sempre. Els alumnes han tornat a casa ben contents amb els diferents productes elaborats als tallers.